duminică, 9 decembrie 2012

Orașul Oaselor - Cassandra Clare



Am împrumutat cartea de la bibliotecă din lipsa de a avea altceva de citit. O_O  Cred că am lăsat-o, în fiecare noapte, deasupra căp'șorului meu, fără să o citesc.
DUMNEZEULE! Cum am putut să fac așa ceva?
Reacția mea, la finalul cărții:




Recenzie
Clary Fray e o fată normală, roșcată, scundă, cu pistrui. Locuiește împreună cu mama ei, iar tatăl ei a murit înainte să se nască. Într-o noapte, Clary merge împreună cu Simon, cel mai bun prieten al ei, în clubul Pandemonium, unde este martora unei crime... pe care numai ea o vede. La scurt timp, mama ei dispare, iar Clary este atacată de un demon. Și ghiciți cine o salvează. Jace. Nefilimul cu crima din Pandemonium. Clary află că nu e om în totalitate. Că are și sânge de nefilim. Mai pe scurt, că e vânător de umbre.
A, da. Un detaliu aproape nesemnificativ. Nefilim = vânător de umbre.

Personaje
Clary
Nu știu de ce, dar o ador pe fata asta. De obicei nu prea îmi plac personajele timide, dar ea.. în fine, nu e total timidă. În plus, e roșcată. :> BTW, evoluția de la mundan la vânător de umbre e remarcabilă, Și de asemenea și felul în care încearcă să își salveze mama. Și pe Simon.

Jace
Jace e un badass. Și întotdeauna are replicile la el. Alt motiv pentru care să-l iubești. ^^ Dar el nu e un simplu tip blond și sarcastic... Pentru el iubirea înseamnă durere. Un sacrificiu ascuns al unei păsări din copilărie îi urmărește fiecare colțișor al minții. Iar iubirea pentru Clary e din păcate, imposibilă.


Simon
E un dulce. ^^ Cel mai bun prieten al lui Clary, mereu acolo pentru ea. Trece prin o groază de lucruri numai pentru ea.. De ce? E, asta o s-aflați voi, dacă citiți cartea.

Isabelle & Alec
În primul volum m-au enervat ambii. Isabelle, cu frumusețea ei glacială și aroganța și Alec, cu ura aia pentru Clary. -.- Las' că te țin eu minte, dom'le Alexander! În fine, pe parcursul celorlalte volume mi-au devenit dragi și chiar am început să țin la ei.

Anyway, fiecare personaj e unic în felul lui. Ar mai fi Hodge și Valentine de caracterizat. Păi Valentine e tipu' rău, care în final, veți afla voi, este legat de Jace și de Clary prin ceva. Nu spun prin ce. :-" Hodge este instructorul lui Jace, care, fir-ar al naibii! în final îi trădează.

Scrisul pare miiiic și cartea pare maaare, dar când ești în toiul acțiunii uiți fiecare detaliu de genul ăsta. Și nu numai detaliu, intri cu totul în carte! :))

Nota mea - 5/5.

Apropo, a apărut trailerul oficial al filmului City of Bones.



Superb. Genial. Divin.

Șii, câteva citate care mi-au plăcut ^_^ :

”-Pot să te ajut cu ceva?
-Fetele alea din capătul celălat al vagonului se uită lung la tine.
-Bineînţeles că se uită, zise Jace. Sunt stupefiant de atrăgător.
-N-ai auzit vreodată că modestia ar fi o trăsătură atrăgătoare?
-Numai de la persoanele urâte, mărturisi Jace. Cel blând poate c-o să moştenească pământul, dar pe moment el aparţine înfumuratului. Ca mine.”

“Usa se deschise brusc.Jocelyn dadu un tipat scurt.
-Iisuse! Exclama Luke.
-Eu sunt! zise Simon.Cu toate ca mi s-a spus ca asemanarea este izbitoare.”

“Exsangvinat,zise Jace, impresionat.Asta-i un cuvant mare.
-Iar tu esti un mare…
-Ne,ne,ne,o intrerupse el.Fara injuraturi in biserica”

“-Asta e momentul in care tu incepi sa-ti rupi tricoul in fasii cu care sa-mi bandajezi rana?
-Daca voiai sa ma dezbrac,n-aveai decat sa mi-o ceri.”


3 comentarii:

  1. Jace e pur si simplu flawless <33 De fiecare data cand ii vad numele undeva tip ca o nebuna. E asa dulce si.. toate chestiile <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbă recenzie! :D Prima dată când am citit rezumatul mă gândeam c-o să fie prea .. uzuală, dar din spusele tale văd că nu-i aşa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e deloc prea uzuală. Iese de tot din tipare prin simplul fapt că (,) Cassandra Clare îi face pe nefilimi vânători de umbre. Și chestia și mai interesantă e faptul că te obișnuiești cu cartea, cu acțiunea, cu personajele și cu modul în care scrie autoarea încă de la primul volum. Dar să vezi și volumele următoare... are așa niște întorsături și întâmplări la care nu te-ai fi gândit nici în ruptul capului. Și dacă nu știai, o să fie și film. *în mintea mea țip ca nebuna*

      Ștergere