luni, 28 ianuarie 2013

Will, Will, Will ♥

Smintita și-a găsit crushul ideal. Are părul imposibil de negru, ondulat. Câteodată, când îi cade pe față, pur și simplu te furnică mâinile să i-l atingi. Are accent britanic. Are ochii de culoarea văzduhului cu puțin înainte de a se înnopta, putând fi asemănați cu petale de panseluță violet. Și dacă nu v-am dat pe spate cu asta, să mai precizez un amănunt: e un fel de rudă de-a lui Jace Herondale.


Deși la exterior este un badass veritabil, micuțul nostru Will ascunde un secret întunecat care i-a marcat ultimii cinci ani. Când avea 12 ani, el a deschis Pyxis-ul tatălui său. Din el a ieșit un demon care l-a blestemat ca toți cei care îl iubesc să moară. S-a întâlnit cu Charlotte, o vânătoare de umbre, care l-a luat cu ea la Institut. Pe parcursul anilor ce au urmat, Will a devenit parabatai-ul lui Jem, prietenul său cel mai bun. Micuță descriere - Jem = amabil, blând, sensibil etc. Așadar, următorii cinci ani i-a trăit încercând să facă persoanele pe care le iubește, să îl urască, purtându-se cât mai deplorabil cu putință. După ce o întâlnește pe Tessa, Will își ascunde sentimentele față de ea. Motivul este evident.
Groaznic x.x Să-l pui pe Will la un astfel de chin... E sfâșietor.


Într-o seară (parcă), Will se duce la Magnus, un magician pe care-l întâlnim și în Instrumente mortale, cealaltă creație a Cassandrei Clare. Magnus îl găsește pe demonul care a aruncat blestemul asupra lui Will. Magicianul îl întreabă pe demon cum de a avut putere să arunce un asemenea blestem imediat după ce a fost eliberat din Pyxis. Răspunsul afurisitului ăstuia cu piele albastră m-a făcut să vreau să-i sparg zâmbetul ăla infatuat de pe față cu un briceag. Ghiciți ce i-a spus. Ghiciți numai! Creatura asta e atât de lipsită de suflet și de conștiință...
I-a spus că s-a prefăcut.


Apoi Magnus l-a omorât.


Și totuși.. Will. Adică, Will. Gândiți-vă cât de zdrobit a fost. Zdrobit, înșelat, sfărâmat, distrus, copleșit, nimicit, fraierit. Practic, toți acei ani i-a trăit în minciună, încercând să pară ceea ce nu era. Încercând să nu dea semne că ar deține suflet. Cu toate astea, primul lucru la care s-a gândit vânătorul de umbre a fost Tessa. Mai avea o șansă cu ea. Îi putea explica totul, iar ea avea să-l ierte pentru felul în care se comportase. Însă când poartă discuția mult așteptată cu Tessa, Will primește un palm face care l-a zdruncinat profund.
Află că Jem și Tessa s-au logodit.


Mi s-a rupt inima în bucățele mici, mici, mici.


Oricum, bine măcar că acum e liber >:) Aștept cât e necesar până când băiatul ăsta o să existe în realitate.
Până și numele lui sună bine. Will Herondale. William. Will. William Herondale.
Are așa o sonoritate... 8->

7 comentarii:

  1. Mama, imi cam place si mie de minunatia asta de Will. Cata suferinta a putut sa indure :( Si Tessa? Pot s-o pocnesc? Daca as citi, poate as intelege-o si pe ea, dar asa... imi vine s-o iau la suturi ca-l mai face si ea sa sufere pe bietul Will, dupa cate a patimit :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-i drept, și Jem e un fel de Will, doar că mai amabil. Bine, el nu are secrete întunecate alea alea, dar are o boală. O boală care... bine, nu mai spun. Iar bag spoilere și nu vreau. Dar măi meduză, cartea asta o citești până-n primăvară, clar?

      Ștergere
    2. seria*, pardonel. seria o citești până-n vară*

      Ștergere
  2. Inca nu am citit cartea,dar descrierea asta mai,mai ca m-a facut sa-l pun pe lista de "frumuseii din carti". Abia astept sa citesc cartea. :) Ahh, descrierea asta m-a facut sa ma indragostesc un pic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-aș fi crezut că e posibil, dar l-a detronat până și pe Dimitri. Și pe Jace!! Acum Will o să fie veșnic în inima mea :o3 Partea nașpa e că în prima carte nu explică, te ține pe jar. Dar în al doilea volum, acțiunea pur și simplu explodează. Trădările din prima, plus alte trădări din a doua.. uhh, gata, tac.

      Ștergere
  3. Deci e atâta de greu cu şcoala asta..că..off.ce ruşine..nici de citit nu mai am timp!:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu cum e. Școala asta scurge tot sufletul din noi -.-
      Și eu citesc mai greu acum, dar încerc să mă țin de campania cu o carte pe săptămână. De ce nu are ziua 48 de ore?

      Ștergere