vineri, 28 decembrie 2012

Recenzie ”Vrăjitor și vrăjitoare”

Așa cum am promis, recenzia. ^_^

Recenzie
E, păi să zicem că mi-a plăcut cartea... Dacă ar fi să o asemăn cu vreuna, ar fi cu Harry Potter combinată cu Jocurile Foamei.
Este vorba despre doi adolescenți, frate și soră, care sunt arestați în miezul nopții. Inițial, cei doi nu știu ce se petrece până când nu sunt informați că sunt acuzați de vrăjitorie. Lucru total nou pentru ei, deoarece niciodată nu au știut că sunt vrăjitori... Înainte să fie întemnițați, părinții lor le dau un băț (ca cel pentru tobe) și o carte aparent goală.
Whit și Wisty descoperă chiar după gratii că pot comunica cu Lumea de Jos, alcătuită din spiritele celor morți. Evadează din temniță, ajungând în Lumea de Jos, unde Whit o găsește pe Celia, fosta lui iubită... moartă. De aici și până la o mini-revoluție nu mai e mult.

Bile albe
• Mi-a plăcut faptul că întotdeauna cei doi erau în mișcare. Chiar și întemnițați, nu puteau să stea locului.
• Întotdeauna descopereau ceva, cum ar fi strălucirea subită a lui Wisty sau transformarea ei în flăcări.
• Alegerea numelor mi-a mai plăcut. Ambele nume încep cu W, la fel cum e și cartea în engleză - ”Wizard & witch”. Destul de ingenios. În plus, numele nu sunt obișnuite, cum ar fi Will sau Wendy. Sunt chiar niște nume de care n-am mai auzit niciodată, ceea ce înseamnă originalitate. ^^
• Mi-a mai plăcut relația interzisă dintre Whit și Celia. So sweet. :o3

Bile negre
• Nu mi-a plăcut că după fiecare două-trei pagini, începea alt capitol. Cartea are în total 103 capitole. O.o
• Nu mi-a plăcut... în fine, faptul că Whit și Wisty au fost în defensivă cam până la punctul culminant. Întotdeauna ei erau cei care erau prinși sau căutați sau agresați. Așadar, aș fi vrut să fie mai mult și în ofensivă.
• Nu mi-a plăcut faptul că ambele personaje narează. Uneori, jur, eram complet în ceață. Probabil neatenția, dar aș fi vrut un singur narator. Nu zic că ideea e proastă, doar că nu m-a captivat pe mine prea mult.


Sinopsis:
Cum ar fi să vă treziți într-o noapte, să găsiți oameni ciudați în casă care să vă ia de lângă părinții voștri, să vă închidă într-o temniță și să vă condamne la moarte acuzându-vă de vrăjitorie? Și cel mai rău: să știți că sunteți nevinovați...

Așa se întâmplă cu Wisty, o fată de 15 ani, aparent normală și cu fratele ei Whit, de 18 ani. Deși la început cei doi cred că sunt acuzați pe nedrept, când descoperă  că au puteri incredibile nu mai sunt la fel de siguri.

Vor reuși cei doi frați să afle cum să îți controleze puterile reușind să se salveze atât pe ei înșiși, cât și lumea?

„M-am născut pentru a scrie această poveste. Citiți mai departe, atâta vreme cât mai puteți... ” - James Patterson.

Număr pagini: 352
Editura: Leda
Notă : 3/5.

***
De ce n-am făcut postarea asta mai devreme? Simplu. Pentru că am luat boala Evan Peters de la Rose. E contagios. Am văzut astăzi toate episoadele din sezonul 1 de la American Horror Story. Și de cine credeți că am dat?


De fețișoara asta. :o3
Sezonul 1 mi se pare mai Tate decât sezonul 2, care e mai Kit decât Tate.
( Nu, nu sunt drogată! - de ce întotdeauna când spun asta aud vocea lui R. în căp'șorul meu spunând „Ba mie mi se pare că ești...”? Hmm... Poate pentru că (,) chiar îmi spune asta.)
Ei, haide, tu cum să nu pari drogată când ai în față asta?:


Eu am terminat pe ziua de azi. Mă gândesc să fac o listă cu toate cărțile pe care le-am citit în 2012. Poate o voi posta mâine, cine știe... :-"
Awhh, Tate <333

4 comentarii:

  1. Draguta recenziaaaa ;;) Si omg. Tate! Jur, Rose merita un premiu, sau o statuie! Sau un Tate! :)) Datorita ei am ajuns sa ma uit si eu la AHS :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiuu, si eu la fel. Trebuie venerata. Pe bune! E asa scuuump. :o3

      Ștergere
  2. Mulţumesc, mulţumesc :)) Ştii cum am dat de el? Un filmuleţ cu Jace, Clary şi Sebastian pe un blog. Şi cine crezi că era Seb? Adorabilicuneaaa :o3 De atunci am luat o listă cu toate filmele cu el şi le-am văzut aproape pe toate :)) Daa, Evan a fost motivul meu, că altfel nu cred că începeam AHS :3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asahbfdsvadkhbfbdsfdsffdsadgshbdskhjdhsgfdskdhs
      Gata, m-am calmat. :)) Sebastian e tipul care apare în Oraşul de Sticlă şi o, Doamne, ştii cât de greu mă abţin să îţi spun cine e CU ADEVĂRAT? În afară de faptul că la început e un personaj care mi se pare simpatic, şi că la final ajunge să fie exact opusul a ceea ce credeam eu la început despre el. Deeeci volumul 3 e aşaaaa de asgdhjghgkza. *dontjudgeme*, mi-e somn. Cred că mă apuc şi eu să caut filmuleţe cu Jace şi Clary pe youtube. (bine, înafară de faptul că seria e genială), Evan e motivul. :o3

      Ștergere