sâmbătă, 16 februarie 2013

No title.

Mă simt atââât de răposată :)) Singurul lucru pe care vreau să-l fac e să belesc ochii la Robert încă 40 și mama știe mai câte de minute. Și să bag ciocolată în mine.
Cine a fost la evaluare în educație? Eu am fost și m-am enervat pe o funcție sintactică >.< Pe aia am greșit-o.

La literatură a fost ușor, deși am avut un subiect de copii de grădiniță. Am avut de scris în 30-40 de rânduri o compunere narativă cu titlul "Prietenii mei de pe altă planetă". Și cât m-am străduit să nu bag marțieni în aberația aia! Dar când am văzut ce scrie la una dintre liniuțe, toată pofta mea de ne-marțieneală s-a dus naiba. Utilizarea, în dialog și a cel puțin patru cuvinte (din presupusul limbaj al roboților, al extratereștrilor, din limbajul inventat de tine, din limba latină etc.) care consideri că ar permite comunicarea cu ființe de pe altă planetă.  Mă lași?! Deci trebuie să vorbesc ori cu roboți (defavorizată mintal), ori cu extraterești (chioampă), ori într-o limbă care purcede din căp'șorul meu (psihopată) ori din latină (erudită). Și ca să nu par nici defavorizată, nici chioampă, nici erudită (uite, sunt și modestă!), am ales să fiu o psihopată și să vorbesc cu un alien ciudat cu piele albăstruie. Mă rog, el a zis o chestie, de fapt. A sunat ceva în gen: Ake tu wa soroci? Nu știu ce-nseamnă, nu întrebați :)) O singură problemă. Titlul este "Prietenii", nu "Prietenul". Eu am scris în prostia mea despre un singur marțian. Nu de mai mulți. Mai mult am pus descriere decât narațiune și mă oftic >.< Știți voi, am analizat fiecare detaliu și am lungit compunerea cu mult. Când mi-am numărat rândurile eram la 41 și nici la desfășurarea acțiunii nu ajunsesem! :)) Așa că am șters ultimul fragment (vreo 5 rânduri) și am băgat eu pe-acolo o frumusețe din aia clișeică cu "Totul a fost un viis :o". Nu cred că o să iau mult. În fine, la restul n-am greșit. A trebuit să extragem neologisme și epitete din două texte. Și cum aș fi putut să gândesc când, dacă priveam în față, îi vedeam preaminunata ceafă a lui F.? Șmecheră coincidență. Ea e cu U, eu sunt cu V. Ceea ce înseamnă că ne-am acompaniat sublim când una se abținea să nu-i smulgă chica ăleilalte.

Doamne, ce ciudat e să citesc ce am scris mai sus :)) Duc o viață așaa palpitantă :))
Bun, eu mă bag la încă un episod din Misfits. Și apoi la geometrie -.-


Aa, era să uit. Mâine vin cu recenzia la Prințul mecanic. Sunt în urmă rău cu recenziile. Eh, văd eu cum fac.
Chestie care place la mine:



14 comentarii:

  1. Sunt sigura ca o sa le placa chestia cu martianul :D Martian seamana cu martipan :)) De abia astept recenzia ;;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din câte se vede, la partea cu recenzia sunt varză :)) Azi am petrecut o zi fără blogger. A fost ciudat. Nici comentariu la alt blog, nici postare pe al meu...
      Nu sunt foarte sigură că le-a plăcut marțianul meu. Am aflat ce punctaj am luat, dar nu divulg încă :-"

      Ștergere
  2. Eu m-aş fi dus la concursel, dar am avut şi la info şi a trebuit să aleg. Am ajuns să urăsc compunerile imaginative din cauza temelor pe care le primim. Zău aşa, călătoria în timp a bananelor a rămas singura chestie pe care nu ne-a pus să o facem. Sunt sigură că iei tu punctaj bun, Plăcinţicăă :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă, mie mi-ar fi convenit călătoria bananelor în timp :)) Adică ar fi fost destul de intrigant să vezi o chestie arcuită și galbenă plimbându-se pe străzile din anii 1907. Cum spusăi și mai sus, am aflat ce punctaj am luat. Mă rog, nu pot să spun nici că mă bucur nici că sunt supărată. Nu prea m-a interesat concursul ăsta :-??

      Ștergere
  3. Deci eu eram cea mai fericita daca aveam martieni la simularea de la romana. In schimb, noi am avut o argumentare despre 'bine si importanta acestuia in viata de zi cu zi'
    ....
    ...
    ..
    .
    What. DA. FUCK.
    CAN'T I HAVE ALIENS AS WELL?! Cred ca am aberat atata incat cei care au corectat erau ceva de genul "ok am intele- ok, ok. Dap. Da, inteleg unde vrei sa ajungi. Mhm.. mhm.. Da da, asa este.. OK SE MAI TERMINA ODATA??"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai vrea să facem schimb de teme? :)) Mie mi-ar conveni tâmpenia aia cu "binele [...]" că aș abera în liniște. Dar nuu, trebuia să ne bage marțieni, să ne demonstreze cât de plecați cu pluta sunt ei. Și să ne îndrume să le luăm exemplul. *de parcă n-aș fi destul de aeriană*

      Ștergere
    2. Prefer subiectele care ma fac aeriana, care ma fac copil, care imi pun imaginatia la incercare, decat.. 'Ti-ai dori un animal?' care este prin subiectele de bac de engleza.
      DOAMNE!
      Cat imi e dor de orele de engleza din generala, aveam numai compuneri horror and fairytales and stuff. ASA DA!

      Ștergere
  4. Sunt sigură că vei obţine un punctaj mare.Apropo,urmăreşti TVD,nu-i aşa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. În afară de Misfits, TVD se află pe același loc în topul meu ca al lui PLL.

      Ștergere
  5. Urăsc, deci urăsc când cineva îmi spune să fac o compunere despre o tâmpenie! Nu sufăr. Sau partea cu „maxim 20 de rânduri” . VAI DRAGĂ, CE SĂ ZIC! :-w Și, în plus și eu aș fi scris despre marțieni. :)) Sau plutonieni. :)) Clar.
    Cred că vei lua un punctaj mare. :X

    RăspundețiȘtergere
  6. Prietenii mei de pe altă planetă????Pe bune?Cred că ori au vrut să vă testeze imaginaţia ori ce?Păi,aici,sunt sigură că toate compunerile ar suna c-am aşa: "Bla bla bla bla,am aterizat pe X planeta....Bla bla bla mă plimbam pe acolo şi am întâlnit un urs panda extraterestru cu 11 ochi,mov,cu aripi de înger şi păr curcubeu [deh,aici depinde de imaginaţia respectivului ]...Bla bla bla am vorbit nu ştiu ce...bla bla bla THE END ".Nu,deci dacă au vrut să vadă cât de creativi sunteţi,au ales o temă c-am proastă.Dacă mă puneai să fac o poveste horror,sigur aveam biletul asigurat la spitalul de nebuni.
    Anyway,drăguţ blog,o să mai trec pe aic.Byee =]

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EXACT. Asta am scriu eu, și asta cred că au scris toți, de fapt :\
      Dacă mă puneau pe mine să fac o poveste cu un titlu din ăla profund, cred că treceam cu 30 de rânduri de limita impusă. :)) Sau o chestie morbidă. Cât le ador pe astea! >:)
      Mulțumesc. ^.^ Hai să vedem cum e vremea și pe la tine... :-"

      Ștergere