miercuri, 13 februarie 2013

Un mic review - Cărți ale Editurii Epica

Conform datelor de pe site-ul oficial al editurii (www.edituraepica.ro), Anca Eftime este directorul oficial al acestei noi edituri. Ea are experiență în domeniu, începându-și cariera de editor cu 10 ani în urmă, publicând cărți prin intermediul Corint Junior și CorinTeens. Editura se va ocupa de promovarea cărților îndrăgite de mulți. Primele titluri apărute:


Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit) - Sarah Mlynowski
Dacă i se oferă ocazia, care fată de șaisprezece ani n-ar
profita de șansa de a se muta acasă la o prietenă și de a trăi amândouă fără supravegherea părinților? Cu toată că ”ocazie” nu poate să nu fie termenul potrivit, din moment ce April a trebuit să-i spună tatălui ei un foarte mărunt neadevăr, ca s-o facă să devină posibilă (vezi #1: Ne-am mințit părinții). Însă ea și colocatara ei, Vi, sunt pe deplin responsabile și capabile să-și poarte singure de grijă. Cum de-au ajuns la ”Am chiulit de la școală” (#3), ”Am dat o petrecere trăsnită” (#8)”, ”Am cumpărat un jacuzii” (#4), și, hm, ”Am adăpostit o fugară” (#7) cam este un mister până și pentru ele.

În această amuzantă și dulce-amăruie poveste, Sarah Mlynowski sondează mintea și sufletul unei fete care rămâne pentru prima oară pe cont propriu. Ca să ajungă cu bine la capătul anului școlar, April va fi nevoită să se descurce singură și să accepte faptul că lumea ei, cu atâta grijă construită, s-ar putea nărui pur și simplu... odată cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit să-l facă.

Reacții:

Atât întâmplările cât și schimbul de replici dintre personaje m-au amuzat teribil. Deși probabilitatea de a i se întâmpla cuiva acest gen de lucruri este redusă, evenimentele m-au făcut să mă gândesc că, poate, să locuiești singură cu o prietenă la vârsta de șaisprezece ani e mai dificil decât aș fi crezut.
- Bibliophile Mystery 

Un subiect nou, gândit excelent și scris la fel de excelent.
- Oana's blog


Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere - Jennifer E. Smith

Cine și-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?
Pentru tânăra de șaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum...
Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York și e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătorește, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viața ei.
Apoi, așteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlnește pe Oliver. E britanic. Și foarte drăguț. Și o va însoți în noul ei zbor. Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley și Oliver se pierd unul de altul în aglomerația din aeroport, la sosire.
Îi va aduce oare soarta din nou împreună?
Desfășurată pe parcursul a douăzeci și patru de ore, povestea lui Hadley și a lui Oliver ne vorbește despre relațiile de familie, despre a doua șansă și despre dragoste la prima vedere.



Reacții:

E o poveste dragă inimii mele, deoarece e dulce, sensibilă, amuzantă și emoționantă în același timp. Te învață să prețuiești ce ai, oricât de complicată ți s-ar părea viața ta.
- Walking on letters

Totul a fost grozav, drăguț și normal. Mi-a plăcut extrem de mult!
- Rătăcitori în Lumea Cărților



E ușor să te iubesc - Tammara Webber
SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.
CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-IUN LUCRU SIMPLU....
El o urmărește, dar nu face cunoștință cu ea până când, odată, într-o întâlnire neașteptată, el devine salvatorul ei.
Atracția dintre ei e incontestabilă. Totuși trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depășească, și viitorul, în care ea-și pune atât de mari speranțe, amenință să-i despartă.
Numai împreună ar putea să lupte cu durerea și vinovăția, să înfrunte adevărul și să găsească neașteptata putere a dragostei. [...]
Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă și cântărindu-i bunele și relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii și de colorate, are niște demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovați pentru ”greșeli” fiind: obișnuința care te face orb la realitate, dorința de a avea succes cu orice preț, rivalitatea care calcă totul în picioare, rușinea care te amuțește când ar trebui să strigi, neîncrederea că ”de data asta” va fi altfel, va fi bine.
Cum iei cea mai bună decizie? E foarte ușor când iubești. [...]

Clasată pe poziția a doua la categoria Cea mai bună carte Young Adult/New Adult a anului 2012, pe Goodreads!

În pregătire
De la primul al ultimul rând, cartea este pur și simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut și, bineînțeles - în Paris, cel mai romantic oraș al lumii - de dragoste.

Anna este o americancă exilată la Paris (firește că în pofida voinței sale) pentru ultimul an de liceu. Totul e nou, necunoscut și potențial de neînțeles, inclusiv și mai ales limba, iar ea trebuie să-și măsoare de două ori toate gesturile, toate cuvintele, confuză și disperată să nu facă vreo gafă. Singură n-ar reuși, dar, vorba coelgei ei din vecini: ”de aceea sunt prieteni pe lume”. [...]

Ezitări, îndrăzneli, îndoieli, interpretări greșite, întâmplări vesele și triste, reacții-surpriză și un îndelung amânat sărut - tot arsenalul seducției și tot jocul dragostei, bine dozat și excelent temporizat. Cum mărturisea o cititoare vrăjită: ”E una din acele cărți pe care le citești și îți spui: Sper să mi se-ntâmple și mie asta! Sper să întâlnesc și eu pe cineva așa! Sper să am și eu prieteni ca aceștia!”

Ei bine, acestea sunt primele titluri ale editurii Epica. Încă nu a apărut coperta cărții ”Anna și sărutul franțuzesc”, însă este în lucru. Ce părere aveți despre cărțile alese de editură?

5 comentarii:

  1. Am fost printre primii 50 -da, mă laud :))- care au dat like paginii de fb a editurii şi le-a urat mult noroc -din nou, mă simt mândră- Cred că până acum au făcut o treabă foarte bună, şi sunt încântată. Nu pot decât să le urez noroc pe viitor, şi la cât mai multe titluri frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, eu una apreciez foarte mult această editură! Fac o treabă mai mult decât grozavă! Și dacă e vreo carte pe care o voiam, aceea este Anna and the french kiss. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astept sa apara "Anna și sărutul franțuzesc" :)) am auzit multe pareri bune despre ea. Sunt curioasa in privinta cartii " E usor sa te iubesc" , stiu ca, cateva bloguri au facut campanie de publicare a acestei carti si la noi.
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. De cand astept sa citesc Anna and the French Kiss, Easy si cartea de Jennifer E. Smith - waaaay too long of a title -
    <3

    RăspundețiȘtergere
  5. - furelise: Și eu mă simt mândră. Am fost al 246-lea liker :)) Mie mi-a plăcut ce cărți au ales până acum. Să vedem ce vor alege în continuare.

    - Anca: Mi se pare foarte interesantă și mie. De abia aștept să mai primesc sponsorizări de la ai mei. O să dau buzna la Epica >:)

    - Sandy: Cel mai intrigată am fost în privința lui Easy. Sper că au făcut treabă bună. (Dacă mai ții mult fețișoara lu domnu Joseph la avatar cred c-o să mă abțin cu greu să nu ling ecranul :)) Uite ce-ai făcut din mine! :)) )

    - Ella: Mie mi s-a părut puțin ciudat. Primele lor două titluri au fost foaaaarte lungi. Acum, depinde și de conținut.

    RăspundețiȘtergere