marți, 8 ianuarie 2013

Recenzie Oraşul de Sticlă de Cassandra Clare

Din seria IM de Cassandra, cred că Oraşul de Sticlă mi-a plăcut cel mai mult. Ori am citit eu numai fantasy-uri, ori mai nou cărţile au devenit previzibile. Cartea asta e... uh, aşa de plină de întorsături neaşteptate şi întâmplări care dau toată starea mea de pinguin peste cap. Cred că o să folosesc toată artileria de gifuri pe care o am ca să descriu volumul ăsta.

Recenzie
[În următoarele câteva rânduri pot apărea spoilere pentru cei care nu au citit primele două volume.]
Jace, Alec şi Isabelle ajung în Alicante. Dar nu fără un anume vampir  cârlionţat târât după ei. Clary află că au plecat fără ea şi face tot posibilul să ajungă şi ea în Idris. *aici intervine, aproape lipsit de importanţă, Lacul Lyn - voi spune mai târziu de ce l-am amintit* Ea rămâne în grijă la sora lui Luke, Amatis. Însă în timp ce trebuia să stea în pătuţul ei cald să se recupereze (după căzătura în lac), ea se duce ţintă la Jace. E de amintit că iese o ditamai săpuneala, unde Jace îi reproşează tot felul de lucruri lui Clary. 


În acest timp, Simon este întemniţat de noul Inchizitor (poveste complicată), iar Valentine face o armată de demoni şi strecoară în rândul vânătorilor noştri de umbre un trădător. 



Între timp, mama lui Clary îşi face apariţia şi de-aici până la război total nu mai e mult. Şi ghiciţi ce află je de la scumpa de Jocelyn? (Mega spoiler - îmi pare rău, dar trebuie s-o zic >.< )

Jace şi Clary nu sunt fraţi. Nu sunt fraţi, nu, nu sunt. Muhahaha >:) Ştiam eu, ştiam. Ştiam. >:)


 Într-un fel sau altul, viaţa lui Jace ajunge pe muchie de cuţit. Şi e atât de... augh.. -.- Cum a fost Cassie în stare să-i facă aşa ceva lui Jace?



Ah, da. Lacul Lyn. Lacul Lyn e al treilea Instrument Mortal. Gata, v-am spus. *evil smile*



Aşa. Mesaj pentru Sebastian:



Am devenit obsedată de trailerul filmului şi de personaje. Caut poze cu ele chiar şi când dorm. :))
Asdkhhsfddjk, ador partea asta. :o3 


Ah, da. Încă ceva. Au venit cărţile. Hip, hip uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :)) 
În caz că se-ntreabă cineva, mă refer la AV. Mda, nu le-avem în my biblioteca. -.- Le-am citit de la biblioteca oraşului şi.. şi.. era imposibil să nu le am! O să le fac o poză şi-o s-o postez mâine, că acum mi-e lene. :)) În fineee, să vă povestesc o chestie care m-a enervat la culme. xD
Aseară, pe la 1 noaptea, îmi sună telefonul. (era un număr pe care nu-l aveam). Îmi răspunde o voce de băiat niţel schimbată. 
Tipu': Alo.
Eu, pe jumătate adormită: Hm?
Tipu': Cine eşti?
Eu, în gândul meu: Mă-ta sunt. Să ştii. Cum mama fasolei mă-ntrebi cine sunt? Tu m-ai sunat, deşteptule, nu invers *rolling eyes*
Eu, în realitate: Eu.
Tipu': De ce nu eşti trează la ora asta?
I-am închis. Pe urmă, nu m-a mai sunat. Astă seară, pe la 6, m-a sunat iar cineva, un număr pe care nu-l aveam. Am presupus că e tot retardatul care-a sunat aseară să mă trezească.
Tipu': Domnişoara Alexandra Vişan?
Eu: Du-te şi-mpuşcă-te! Ce naiba mai vrei?
Tipu': Am un colet pentru dumneavostră de la ...
Eu:

Cred că l-am lăsat cu traume pe săracul om. :)) Oricum, când a venit, mi-a dat coletul, i-am dat banii şi a plecat. Chestia asta n-a durat mai mult de 20 de secunde. Şi iată cum deşteapta de mine sperie încă o dată oamenii nevinovaţi...

7 comentarii:

  1. Nu am apucat să citesc încă Oraşul de Sticlă.Defapt nici Oraşul Oaselor n-am apucat:)).Sper să îmi vină mai repede coletul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Owh, tre-bu-ie să citești seria. Și chestia interesantă e că încă de la primul volum îți dai seama cât de OMFG e Cassie. :o3 Eu am luat volumul 1 și 2 de la bibliotecă, dar nici că le mai dau înapoi. :))

      Ștergere
  2. N-am citit niciun volum din serie, deci unde ai scris mega spoiler, n-am citit :)). Si ce norocosi sunteti voi cu biblioteci asa bine aprovizionate O_o Yes, that's right! Me jealous :P Imi plac gif-urile :)) Dean =p~ Si Tate <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi nu e CHIAR așa bine aprovizionată... :-?
      Țin minte că îmi făcusem o listă cu 40 de cărți de luat de la bibliotecă și din toată lista aia a mea am găsit doar 3 cărți. :))
      Anyway. Din câte am observat are numai NY Times Bestsellers. :))

      Ștergere
  3. Am terminat de mult seria si este pur si simplu geniala. Imi place foarte mult. Draguta recenzie. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ups :)) cand m-am gandit la serie m-am gandit doar la primele 3 carti...ce copil sunt si eu! Trebuie neaparat sa le comand si pe celelalte 2. Abia asept sa le citesc!(in engleza)

      Ștergere
    2. Păi și eu când zic "serie" mă gândesc tot la alea în română. :)) Oricum, anul ăsta o să apară și la noi City of Fallen Angels. Me nerăbdătoare. *-*

      Ștergere