duminică, 13 ianuarie 2013

Recenzie "Inițierea" ~ Academia vampirilor #2, Richelle Mead

Nu, n-am fost transportată de o gaură albastră invizibilă pe Marte. Și nu, nici n-a apărut Raisa în fața ușii mele și m-a mâncat. Doar că am fost plecată >.< 
Apropo. Azi am trecut și pe la Auchan și mi-am luat Dispăruții de M. Grant. Momentan am citit 4 sau 5 pagini din ea, dar mi se pare interesantă. 
Deeeci, cum v-am promis. Recenzia.
A, și pentru că n-am avut timp să o recitesc, am să scriu din ce îmi mai aduc aminte.
Recenzie
În urma unui atac al strigoilor la Academie, conducerea decide să îi trimită pe elevi însoțiți de câțiva părinți într-o excursie în Idaho, înainte de sărbători.
Aici se întâmplă o mulțiiiime de chestii. Dar o să zic doar ceea ce e necesar. Rose decide să nu se mai gândească la Dimitri și ajunge să aibă un fel de relație cu Mason (zic "un fel" pentru că de fapt n-a fost o relație adevărată, din moment ce ea se gândea non-stop la Dimitri).
Ah, da. Uitasem. Aici în înâlnește pe Adrian. Mi s-a părut... hm, interesant. Enervant. Arogant. La un moment dat mi s-a părut sensibil. 
În fiiine. Mason și Rose se ceartă, iar Mase pornește cu Mia și Eddie în Spokane, oraș care pur și simplu duhnește a strigoi. Dându-și seama de asta, Rose se duce țintă la Christian, care o ajută să îi găsească. Și când Rose îi găsește, și strigoii îi găsesc pe ei.


Stând mai multe zile în captivitatea strigoilor, în visele lui Rose apare... ghiciți. Adrian.


Dar ea nu știe unde se află, așadar nu-i poate spune unde se află. :|

În final lui Rose îi vine o idee și încearcă să îi scape pe toți...


...dar nu reușește.

...în totalitate.




Rose
Mi-a plăcut omfg de mult în volumul ăsta (ca în fiecare, de altfel :]]) Mi-a plăcut cum Richelle a strecurat un strop de gelozie printre gândurile ei. Și mi-a mai plăcut că de fiecare dată când a fost nevoită, a luptat pentru alții. Asta cred că mi-a plăcut cel mai mult la personajul ei. Curajul.

Dimitri
Măi, măi, Dimka, ce faci tu... Îmi venea să-ți dau cu parul când te vedeam cu Tasha. :)) Dimitri tot Dimitri. Își ascunde sentimentele față de Rose, deși mai are momente de slăbiciune care îmi fac imaginile din creieraș mult mai sugestive. :>

Lissa
Volumul acesta, o vedem pe Lissa mai mult cu Christian. Deși apare uneori și prin preajma lui Adrian, ceea ce mă face să-mi pun un semn de întrebare. Însă în final îmi dau seama de motivul pentru care se întâlnea cu Adrian.

Christian
Uuh, băiețașul ăsta a crescut mult în ochii mei. În primul rând, mă face să cred în totalitate că are sentimente ireversibile pentru Lissa. Și mi-a plăcut și cum a acționat cu strigoii, în Spokane.

Adrian
El frânge inimile. Bine, eu sunt în team Dimitri. Întotdeauna am fost, întotdeauna voi fi. Însă mi s-a părut și Adrian, în același timp, atââââââââââââââât de scump. :o3 Vreți părerea mea? Îndrăgostit de Rose de prima dată de când a văzut-o, chiar dacă era puțin aburit din cauza alcoolului.

Tasha
Băi femeie, cred că-ți bag unghiile-n gât! Cum îndrăznești tu să intervii între Rose și Dimitri? -.-
Recunosc, prima dată când am văzut-o mi s-a părut înțeleaptă, simpatică, toate alea. Dar când am văzut că se dă la Dimka...


Gata, m-am descărcat.

Citate:

- Așadar. Se pare că Vasilisa noastră l-a pus la punct pe tatăl meu.
- Tatăl...
Am aruncat o privire înapoi la grupul pe care tocmai îl părăsisem. Păr Argintiu stătea acolo, gesticulând frenetic.
- Tipul ăla e tatăl tău?
- Asta zice maică-mea.

***

- Cum de nu știi unde e inima? Mai ales dacă te gândești câte ai frânt?
L-am privit la fel de fioros cum îl privisem pe Dimitri. De data asta, a avut efect. Fața lui Mason păli. 
- Belikov e un om bolnav și hain care ar trebui aruncat într-o groapă cu vipere turbate pentru jignirea uriașă pe care a comis-o împotriva ta în dimineața asta.
- Mulțumesc, am spus cu afectare. Apoi, m-am gândit un pic.

***

- Cum te cheamă?
- Ce? am întrebat, mijind ochii din cauza luminii.
- Numele tău.
Am recunoscut-o pe dr. Olendzki, care mă privea cu atenție de sus.
- Știți cum mă cheamă.
- Vreau să-mi spui tu.
- Rose. Rose Hathaway.
- Știi când e ziua ta de naștere?
- Bineînțeles că știu. De ce mă întrebați prostii? Mi-ați pierdut fișa?
Dr Olendzki oftă exasperată și plecă, luând cu ea lumina aceea enervantă.
- Cred că e bine, am auzit-o spunând cuiva.

***
 
Astea mi s-au părut cele mai drăguțe. ^.^
Nota mea - 5/5




4 comentarii:

  1. Vaaaaaaaaaaiii şi eu am citit-o şi mi-a plăcut la nebuniiieee de Rose:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu, și cred că respectul meu pentru ea a crescut foarte mult când i-a salvat pe ceilalți de strigoi. Iar când i-a omorât pe Elena și pe.. și pe... uhm, celălalt strigoi, am rămas :o Nu neapărat din cauza a ceea ce a făcut, ci mai mult din cauza motivului pentru care a făcut-o. Mase ^-^

      Ștergere
  2. Omg omg omg omg! Ma siiiimt ca un copil in dimineata de.. pai de fapt, ca un copil si punct :)) Sunt fericita! Si iar chestia aia ciudata care-mi face ravagii prin stomacel si pe la inimioara, si apare ori de cate ori citesc ceva ce include cuvintele Rose, Dimitri, strigoi :D Super recenzie, super gif-uri. Dimitriiiiiiiii!!! <3 <3 <3 Sunt calma ;;) Dimitri! 8-> :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I know how it is xD Uhuu, nu sunt singura care țipă în sinea ei când aude "Dimitri". Mă bucur. Mă bucur că nu sunt singura Dimitri-stă în lumea asta plină de Adrian-iste -.- Și mă mai bucur că nu sunt singura înecată după seria asta (gândește-te numai, cred că am citit-o în urmă cu un an și tot sunt obsedată :]] )

      Ștergere