duminică, 6 ianuarie 2013

Recenzie "Damnare" de Lauren Kate

În primul rând am să spun că am citit cartea imediat după ce am terminat volumul 3 din seria Instrumente mortale de Cassandra Clare, aşa că e posibil să fi judecat cartea un picuţ cam dur. xD

Recenzie
Deeeci. Luce *urăsc. numele. ăsta* ajunge la Sword & Cross, o şcoală ca o închisoare (cam ca toate şcolile din secolul XXI), unde fiecare dintre colegii săi au avut câteva "acte teroriste" în trecut. Şi ea, precum şi ceilalţi, a avut parte de câteva problemuţe de care nu mai aduc aminte.
Pot spune cu mâna pe inimă că din toate cele 296 de pagini, vreo 250 dintre ele sunt introducerea într-o idee imposibil de remarcabilă. Nu aveai cum să nu-ţi dai seama de chestia aia. Cred că până şi un bob de fasole şi-ar fi dat seama că -SPOILER- Daniel e dăla cu aripi. 8-|

Luce
Dumnezeu mi-e martor, am urât personajul ei. E atât de... nu ştiu, proastă. Neevoluată. Tembelă. Mă întreb cum naiba a acceptat Arriane s-o aibă ca prietenă. Au fost unele momente în care Luce era cel mai bun exemplu de papă-lapte din întreg universul. Până şi gândurile ei erau... Pfui, cum să crezi mă, încuiato, că ăla te desenează pe tine?! Pe tine! Din toţi oamenii existenţi pe Terra crezi că ăla şi-a ales să te deseneze pe tine!!! *revenim cu picioarele pe pământ* Nu mi-a plăcut deloc personajul ei. Punct.

Arriane
Erau momente în care o voiam pe Arriane personaj principal, nu pe prostuţa aia care se comporta ca şi cum avea 7 ani. Sarcastică. Amuzantă. Şi totuşi, de treabă. Ea este cea care o introduce pe Luce în Sword & Cross. Ea e cea care o apără. Şi care o salvează.

Cam
Personaj negativ care se comportă ca veritabilul îndrăgostit de Luce. BTW, şi de el mi-a plăcut.

Daniel
Păi, nu sunt prea multe de zis despre el. Câteodată mă băga în ceaţă. Se comporta cu Luce ca şi cum n-ar fi suportat-o, iar mai târziu se comporta cu ea ca un prieten. Bine, până la partea cu sărutul. Singura parte din carte care mi-a plăcut a fost aia.

Nu pot s-o condamn pe Lauren pentru descrieri. Au fost destul de drăguţ create. Dar o condamn pentru originalitatea practic inexistentă din carte, pentru personajul principal de prost gust şi pentru acţiunea care e vai de mama ei. Până la punctul culminant. Acolo, ce pot spune, nu m-a mirat prea tare personajul care a început războiul/lupta/ce-o fi fost aia. M-a mirat, în schimb, trădătorul. Nu mă aşteptam, trebuie să recunosc. În schimb, cartea e pentru mine o mare pierdere de timp. Nici nu mă mai obosesc să pun citate.

Notă - 2.3/5

7 comentarii:

  1. Eu sincer am cam urât cartea asta. Mă rog, am citit-o după ultimul volum din AV şi poate că asta m-a băgat de tot în ceaţă. By the way. A avut acţiune doar la final şi Luce a fost megaa antipatică. Nici Daniel n-a fost prea badass. Arriane a fost singura care m-a făcut să zâmbesc :3 Humm, eu n-aş mai încerca şi al doilea volum, sincer.
    Vreaaaau recenzia de la Oraşul de Sticlăăăăăăă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi da, probabil şi eu am fost un pic cam ... nedreaptă cu Lauren pentru că am citit-o după Oraşul de Sticlă la care, apropo, voi scrie recenzia mâine dacă mai am timp [am găsit o chestie care sigur o să vă placă, aşadar fac două postări şi mâine :))] Şi să ştii că nici nu-mi trecea prin cap să citesc şi-al doilea volum.

      Ștergere
  2. High five si bine ai venit in clubul nostru numit: Luce e o vita tembela:) Ma, sa stii ca DAniel a fost dragut, dar parca mai mult mi-a placut de Cam :D A, si de Penn mi-a placut :) A fost simpatica. Cat despre Arianne, pai din prima secunda am indragit-o. Smechera nebuna :) Imi place recenzia ta :>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, da şi Penn. Fir-ar să fie, căpăţâna asta a uitat de ea. :| Trebuia s-o trec şi pe ea dar.. în fine, nu contează. Noi ştim. Prietenă bună, final nedrept.

      Ștergere
  3. Nici mie nu mi-a prea plăcut Damnare.Adică Luce are aşa...arghghh prostănacă.Şi sincer mi se părea că se comporta imatur,era şi fricoasă,avea gânduri dnalea de-ţi venea să-i dai două după ceafă:)).Nu ştiu..nu mi-a plăcut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luce *era.Scuze de greşeală.

      P.S:Nu ţi se pare că Luce e mai degrabă nume de băiat decât de fată?

      Ștergere
    2. Păi... ba da. :-? Dar nu de-asta nu mi-a plăcut numele. Vreau să zic, în unele cărţi sunt şi fete care au nume mai dure, dar "Luce" pur şi simplu n-are absolut nimic special în el. E... nu ştiu, sec. Părerea mea. Poate mă înşel, nu ştiu, dar mie ideea asta mi-o cam insuflă.

      Ștergere