duminică, 6 ianuarie 2013

Cărţi ce vor apărea în 2013 + recenzie "Blestemul din Swoon"

Îmi pare rău că nu am făcut nicio postare în 2013 până acum, dar am fost plecată în primele zile ale lui ianuarie. Abia acum am găsit timp pentru a posta. 

Deeeci... :> 
Tocmai am aflat ce cărţi vor apărea anul acesta în România. (sursa: Whispers at moonlight
Iată lista:




1. The Goddess Test - Aimee Carter
2. Creatura - Nely Cab
3. Bloodlines - Richelle Mead
4. Obsidian - Jennifer Armentrout
5. Eternal starling - Angela Corbett
6. Succubus revealed - Richelle Mead
7. Kiss of death - Rachel Caine
8. The Van Alen Legacy - Melissa de la Cruz
9. Night Circus - Erin Morgenstern
10. Două adevăruri şi o minciună - Sara Shepard
11. The Chosen - Celia Thomson
12. Swear - Nina Malkin
13. Queen of the Dead - Stacey Kade
14. Wicked - Sara Shepard
15. City of Fallen Angels - Cassandra Clare

Reacţia mea după ce am aflat:


O Doamne, o Doamne, o Doamne.
Ce cărţi aşteptam eu din listuţă:
1. The Goddess Test 
2. Bloodlines ( <33333333 )
3. Obsidian
4. Eternal Starling
5. City of Fallen Angel

Recenzie "Blestemul din Swoon"
Deşi au fost pe alocuri părţi care m-au plictisit, cartea în mare e bună. Este vorba despre Candice sau Dice, nume cu mai multe înţelesuri care se mută în Swoon, un orăşel în care nu se întâmplă mai nimic. Aici locuieşte şi verişoara ei, Pen. Aceasta cade dintr-un copac, moment în care corpul ei ajunge "gazda" lui Sinclair Youngblood Powers, fantoma unui băiat de şaptesprezece ani care a trăit în secolul XVIII şi a fost omorât în acelaşi secol. Ajuns în trupul lui Pen, el o foloseşte pe Dice pentru a-l readuce la viaţă. Iar Dice se pare că se-ndrăgosteşte de el. Sin, care deţine acum propriul său corp, este hotărât să se răzbune pe cei din trecutul său. 

Mi s-a părut interesant faptul că scriitoarea a ales să prescurteze numele fiecărui adolescent din Swoon, aducându-l la o formă monosilabică, deşi la un moment dat am fost băgată în ceaţă. Vreau să spun că a fost uşor să reţin numele celor trei personaje care apar cel mai des: Dice, Pen şi Sin. Dar când au apărut mai multe personaje, am început să le încurc între ele. 
Ei, m-am jucat un pic de-a "maţele-ncurcate", dar am reuşit în final să disting fiecare personaj.

Ah, şi mi-a mai plăcut paranormalul de la începutul cărţii. Nu la fel de multe cărţi paranormale ca fantasy-uri în ziua de azi, dar Blestemul din Swoon se încadrează în parte în grupa celor care conţin paranormal. 

Dice
Fata asta evoluează mult, serios. Cel puţin aşa mi s-a părut mie. Iniţial îşi face griji numai în privinţa lui Pen. Pen să facă aia, să nu facă aia. Da' de ce Pen o fi făcut aia? Bine, la un moment dat m-a cam enervat Dice. Întotdeauna punea câte ceva sub semn de întrebare. Până şi cele mai mărunte lucruri. BTW, până la urmă asta a dus la descoperirea lui Sin, la decorporalizare, bla bla... 
Aşadar, a fost un personaj drăguţ, intrigant, enervant pe alocuri, destul de interesant.

Pen
Pen este verişoara lui Dice şi prietena ei. Nope, nu cea mai bună prietenă. Cea mai bună prietenă a lui Dice este Ruby, un personaj pe plan secund. Pen este o rebelă ciudăţică, o fată care arată bine şi care de obicei primeşte atenţia fiecărui tip pe o distanţă de 30 de kilometri. Există şi excepţii, bineînţeles, dar sunt puţine. Deşi a fost un picuţ cam prea arogantă, pot spune că personajul ei mi-a plăcut mai mult decât cel al lui Dice.

Sin
Iniţial l-am urât pe Sin. Felul în care a folosit-o pe Dice a fost foarte egoist. Dar când Dice s-a îndrăgostit de el şi a început să îl şi urască pentru asta, mie a început să-mi placă de el. Straniu? Nu prea cred. Anyway, Sin are comportamentul ăla specific secolului în care a trăit îmbinat cu infatuare şi cu câteva glume proaste. S-a folosit şi de Pen, nu numai de Dice, ambele fiind doar unelte în planul său. La final, când i-a venit mintea la cap, a acceptat faptul că şi el s-a îndrăgostit de Dice.

Citate:

- Care-i treaba?
- Nimic nou. Tu cum o duci?
- Bine, bine.
Corpul lui subţire şi lung s-a proptit în uşă.
- Am venit s-o văd pe mama ta. 
Nu am spus de ce. Nu ştiam de ce.
- Da? Nu pe mine?

***

- Salut, scumpo.
- Ruby?
(...)
- Nu, Paris Hilton. Cine credeai? Doamne, ce supărată sunt pe tine în clipa asta!

***

Diagnosticul, pus când aveam treispreyece ani, fusese epilepsie. O formă rară (nu-i aşa că era specială?) care putea sau nu să reacţioneze la medicamente. Însă măcar ştiam.

***
Notă - 4.2/5

7 comentarii:

  1. Whaaaat, m-am simțit de parcă ar fi venit dimneața de Crăciun când am văzut City of Fallen Angels și Bloodlines :)) Nici Blestemul din Swoon n-am citit încă, vai de viața mea cât de în urmă sunt deja anul ăsta :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înţeleg. Eu nici în dimineaţa de Crăciun nu m-am simţit aşa. :))

      Ștergere
  2. Oh Doamneeeee, de când aştept Bloodlines <3 Şi aia cu circul, parcă de 2 ani au anunţat că o publică şi n-am pupat nici măcar coperta oficială :)) Şi presimt că ES o să fie awesomeeee <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am presimţirea aia şi la The Goddess Test, dar nu ştiu de ce. :))
      şi eu la fel, aştept Bloodlines încă de când am terminat AV şi-am aflat că Richelle face un spin-off. Şi eu, ca un mic trol ce sunt, am citit capitolul 1 în engleză pe Scribd. >:) E la fel de perfectă ca şi AV. Prevăd intrigi. :3

      Ștergere
  3. Eu astept ca o nebuna Night Circus. Am pus bani deoparte pentru cand apare, asa cum imi place mie sa-i zic, ca suna mai misto pe frantuzeste, Le cirque des reves (nu-i ca mine? :> ) Cat despre recenzie, sa stii ca mie nu prea mi-a placut cartea. CARTEA! Nu recenzia! Recenzia e buna, ca doar e facuta de tine :P Ia sa vad, ce-mi aduc aminte. De Ruby mi-a placut, si cam atat. Celelalte personaje nu mi-au inspirat mai nimic. Ori se poate sa fii avut eu vreo criza pe atunci, de n-am fost impresionata, ori nu stiu. :-??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a plăcut de Sin. ^^ De obicei nu-mi plac ăştia care sunt de partea răului, bla, bla, dar de el mi-a plăcut. :)) BTW, şi mie mi-a plăcut de Ruby. :o3 E o scumpă. ^^ Dacă e să o luăm pe cea din carte, nu pe cea din realitate, care mi-e antipatică rău.
      A, şi mi-a făcut plăcere să-ţi pun la încercare calităţile de franţuzoaică veritabilă. :>

      Ștergere
  4. Bloodlines OMG! Chiar sper sa apara! Adica, chiar daca e pe lista nu e 100% ca apare.

    RăspundețiȘtergere