duminică, 27 ianuarie 2013

Adevăr sau provocare ~ Jocul minciunii #2

Am ajuns în sfârșit să fac recenzia cărții Adevăr sau provocare. Am încercat de o săptămână s-o fac și n-am avut posibilitatea.
A, aproape că am terminat și volumul 2 din Dispozitive infernale. Încerc să mă abțin să suflu ceva despre tezaurele Cassandrei până la postul următor.
"Adevăr sau provocare" mi-a plăcut la fel de mult ca și primul volum. Deși nu are pic de fantasy, cele două cărți din serie sunt la fel de captivante ca unul. Sara are un stil aparte de a scrie, care te țintuiește la măsuța de citit până termini totul.

Recenzie
În primul volum, Emma a descoperit că are o soră geamănă, și anume pe Sutton. După ce a primit o amenințare de moarte într-un bilet, Emma i-a preluat viața lui Sutton. Fiind gemene, nimeni nu a observat schimbarea. Singura persoană care și-a dat seama că Sutton nu era Sutton a fost Ethan.

În acest volum, Sara ne conduce din nou pe piste greșite. Emma primește un lănțișor cu un pandantiv sub forma unui tren alături de un bilet care amintește de o farsă pe care făcută de Sutton într-un tren.
Emma nu reușește să scoată nimic de la prietenele lui Sutton despre acea farsă. Ea află, după o perioadă te timp încărcată de teamă, că Sutton aproape a pus în pericol viața uneia dintre gemenele Twitter. În seara cu balul, Charlotte, Madeline, Emma, Laurel și gemenele Twitter decid să meargă să se relaxeze la izvoare. Una dintre gemene, Lily, este părăsită de cele cinci după o ceartă aprigă cu Gabby. Apropiindu-se de izvoare, Emma o împinge pe Gabby în râpă. Dar Emma nici măcar nu-și dă seama când se întâmplă. Va muri Gabby?  Sau totul a fost doar o înscenare? Va afla Emma cine este criminalul lui Sutton?

Emma
N-am avut probleme cu personajul ei. Decât în momentul în care a refuzat să-l sărute pe Ethan. Cred că strigam la carte. Zic cred, pentru că în momentul ăla, mama a intrat la mine în cameră și mi-a luat cartea din mână. Da, era 2 noaptea și da, aveam școală ziua următoare, dar asta nu înseamnă că trebuia să mă lase fără Ethan pentru următoarele 4 ore.

Laurel
Laurel, adică sora lui Sutton. În primul volum al seriei, toate amănuntele duceau spre ea. În volumul acesta, mi-a plăcut de Laurel. Deloc excentrică, soră drăguță, prietenă săritoare.

Char & Madeline
Mi-a plăcut mai mult de Madeline. Ea a avut o relație mai strânsă cu Emma. La un moment dat, Char mi-a fost antipatică. Dar când am aflat că ea nu are nicio legătură cu moartea lui Sutton, am răsuflat liniștită. Bineînțeles, oricând se pot întoarce acuzațiile asupra ei, însă pe moment o consider doar prietena lui Sutton.

Ethan
Proasta de Emma! Nu, nu putem avea o relație, Ethan. Îmi pare rău, dar se întâmplă foarte multe în viața mea momentan. N-au fost chiar așa cuvintele ei, dar ceva de genul i-a spus, oricum.

Sutton
Mi-a plăcut faptul că autoarea a desemnat-o pe Sutton ca personaj episodic. Ea întotdeauna e în spatele Emmei, dar numai ca spirit. Vede și trăiește tot ce vede și Em'. Ea a mai avut câteva flashback-uri, care m-au determinat să-mi fac o idee asupra criminalului.

Citate

Atunci când mori, îți lipsesc lucrurile simple. Plăcerea de a te trânti pe patcând ești epuizat, mirosul de aer curat din Arizona după o furtună din sezonul musonilor, nodul din stomac atunci când îți vezi marea dragoste la capătul coridorului. Ucigașul meu m-a lipsit de toate lucrurile astea chiar înainte să împlinesc optsprezece ani.

***

Dușmanii sunt pretutindeni. Și uneori tocmai cei pe care-i bănuim mai puțin se dovedesc a fi marile noastre amenințări.

***

În cameră se auzi un ticăit, minutarul de la ceasul meu de perete își reluase brusc mișcarea. La fereastră, draperiile fluturau. Și, întorcându-mă spre Emma și Thayer, am văzut că timpul se reluase și pentru ei, aruncând-o pe sora mea în următoarea clipă alături de Thayer.
Un băiat pe care probabil că-l iubisem odată. Un băiat în care acum eram aproape sigură că nu puteam avea încredere. Un băiat care m-ar fi putut ucide.

Nota mea - 4,3/5

2 comentarii:

  1. Uuuu, pare interesant :) Imi place ce ai scris la Ethan. Parca te vad si te aud :)) N-am citit, si momentan, na, am o tona de carti de citit :)) Hai cu Dispozitivele :>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Degețelele mele pe tastaură produc magie. Parcă și eu mă aud zicând aia :))

      Ștergere